onsdag 25 september 2013

Höstpyntat


 Hej hopp!

Nu har hösten verkligen kommit igång på riktigt. Idag fick jag skrapat rutorna på bilen för första gången och jag tror att jag inte var ensam om det ;) Fast om man bortser från just det momentet så gillar jag hösten. Hög luft, vackra färger ute och mysigt när mörkret börjar komma så man kan tända många ljus och tända brasan.

Dagarna rusar fram för mig (och säkert för er med). Det är mycket som ska hinnas med i mitt liv just nu. Jobba, träna 2-3 dagar i veckan, lång promenader med vovvarna varje dag och så är min pappa inte alls bra så honom vill jag försöka hinna att hälsa på varje dag med.
Dessutom ska ju allt praktiskt hemma hinnas med med. Gubben min håller på att skriva en bok som nu om någon månad ska komma ut ( KUL! )och han har massor med att fixa med den. Så här är det full rulle = kanske inte så konstigt att man är trött ;)

 


Roligt att ändra om lite hemma på hyllor och skåp. Jag kan säga att jag faktiskt längtar efter att få fixa och pyssla till jul hihi.  Ja, nog är man lite galen men någon måste ju vara det med :)

Nu till pappa och sen till träningen!

Wroom Kram  Susanne

onsdag 18 september 2013

Fyndat och lite pyssel....


 Hejsan!

Efter jobbet idag åkte jag till vår blomsteraffär för att köpa lite nya blommor till köksfönstret. Väl där så visade det sig att dom hade 75% på massa uteväxter :)
Självklart så var jag tvungen att  kika där. Jag behövde något mer som klättrar på armeringsnätet till min nya uteplats. Jag hittade en blå klematis som blir perfekt dit. Sen ramlade jag på ett olivträd, det är ju inte säsong för det nu men har jag tur så får jag det till att överleva vintern.
Sist men inte minst så hittade jag en hortensia som blir perfekt vid min paviljong. Dessa tre fick jag betala 105 kr för, det kallar jag FYND!


I somras kom jag över en liten trälåda som jag inte visste riktigt vad jag skulle göra med. Jag målade den vit och satte på en söt ängel på (decopage). Fyllde den med massa ljus och lite spets, blev riktigt bra :)

 

 


I morgon är det redan torsdag, skönt :)

Kramar Susanne


torsdag 12 september 2013

Skänken

Hej!

Idag har jag haft en riktigt skön och trevlig dag. Jag och min goa vän Barbro åkte iväg på en shopping tur. Vi handlade lite grann och köpte lite höstblommor. Vi avslutade med att äta lunch ute, mycket gott och trevligt!

I somras så berättade jag (som ni säkert har glömt) att jag skulle få en skänk av min granne då hon skulle flytta. Jag sa även att jag självklart skulle visa er den, så det är just vad dagens bilder bjuder på:)

 Ett riktigt bra skåp som det går in mycket i. Det är ju väldigt bra när man har dille på att samla på sig en massa saker ;)

Nu får ni ha det!!

Kramar Susanne

tisdag 10 september 2013

Uteplatsen


 Hejsan!

Jag har ju inte fått visa er min nya uteplats som jag började med i våras. Den blev precis som jag ville och som jag hade planerat att den skulle bli :)
Vi har suttit där mycket denna sommaren, speciellt på eftermiddagarna då det är skugga där. Tyvärr så tog jag bilderna igår så det blommar inte mycket där längre.

Jag blev så nöjd med att vi lade grus där, både lättskött, snyggt och ja jag älskar det ;)

 Nu blir det snart till att plocka in allt och låta hösten ta vid, men det kommer bli väldigt roligt att ta fram allt till våren igen.

Nu blir det sängen!

Kramar Susanne

lördag 7 september 2013

Zakynthos

Det var inte igår jag satte mig vid datorn. Jag har faktiskt varken haft lust, velat eller orkat. Men nu börjar hösten komma och jag tror att lusten då även infinner sig.

Jag och familjen har precis kommit hem efter en semestervecka på Zakynthos. Vi har inte varit i Grekland sedan 91 så det var verkligen på tiden!! Jag älskar Grekland på alla sätt, maten, vädret, havet, folket m.m Nu hoppas jag att det inte alls tar lika lång tid tills nästa gång jag kommer dit :) Så idag blir det bilder därifrån och jaaaaaa jag längtar redan tillbaks :(

Vi hade 30 meter till havet från hotellet. Här var det dock väldigt stenig strand men jag älskade att vara där ändå för jag var i princip helt själv där :)


Sen ungefär 100 meter från hotellet var det riktig sandstrand men då betydligt mer folk. Vi träffade inte på många svenskar utan det märktes att våra semestrar var över. Däremot var det destå fler tyskar och fransmän.


 

En dag tog vi en lång båttur för att se hur ön såg ut och för att komma till stränder som man inte kunde komma till utan via båt. Målet var ju självklart till smugglers wreck.

Här fick vi hoppa från båten och simma in till stranden. Det var stora vågor och jobbigt att simma, men sååå coolt!

 Sen åkte man förbi blue caves och man såg många småbåtar som åkte in i dom, häftigt!

  När vi närmade oss smugglers wreck så blev havet helt turkost. Det var så otroligt vackert så det går inte att beskriva.

 

Tyvärr så hade vi sån otur att det var för stora vågor så vi kunde aldrig stannat där som vi skulle gjort. Jag hade så gärna velat badat i det enormt turkosa vattnet.
 Det var en fantastisk upplevelse att få se allt dock var det den värsta båtresa jag gjort. Jag blev riktigt sjösjuk då det gungade som f_n.

Sen är Zakynthos känt för sina sköldpaddor caretta caretta. Enorma paddor som vi fick se när dom kom upp till ytan för att hämta syre. En spännande tur och coolt att få se dom i verkligheten.


Ha en riktigt mysig lördagskväll!

Kramar Susanne