måndag 27 januari 2014

En resa att minnas!


 Hejsan!

För ett par veckor sedan så frågade min 15 åriga dotter om inte hon och jag kunde åka till fjällen och åka skidor. Vi har sagt läääänge att just bara hon och jag skulle hitta på något alldeles själva. Vi har bara inte fått till det innan. Men så plötsligt så kom hon på att vi kunde dra till fjällen ;-)

Jag åkte mycket slalom när jag var liten och älskade det men sen har tiden gått och det har inte blivit av att vi har åkt iväg. Jag har verkligen längtat efter att få åka i backen igen så jag blev toppen glad när tösen kom med förslaget. DOCK har jag ju inte åkt på över 30 år. 

Ja, jag var väldigt nervös för denna tripp, både att jag skulle köra 55 mil enkel väg och dessutom åka utför.

Men vad gör man inte för sin dotter och för sig själv ;-) Bilkörningen gick bättre en förväntan och visst var det tröttsamt att köra i 8 timmar men konstigt vore det väl annars. Vi hittade till vår lilla stuga och vi ordnade skidutrustningen och liftkort, allt klart på torsdagen.


Så det var bara till att köra igång på fredagsmorgon. Hör och häpna, jag kunde åka :) och vad kul det var!!! Men oj så ont jag fick i både fötter, vader och knän. Men med många pauser så fixade det sig riktigt bra.
Otroligt kallt var det men vi höll värmen bättre en väntat.

 

 

Jag tror inte vi två har skrattat så mycket tillsammans någon gång som under dessa 4 dagar. Vi hade så otroligt roligt hela tiden åt precis ALLT!

 
 Vi höll oss på benen i stort sätt hela tiden, förutom då och då............

 På lördagen så varnade dom för att det var kraftig blåst och stark kyla högst uppe på fjället. Så vid korgliften/sittliften stod det att dom rekommenderade att man skulle gå av liften vid en mellanstation. Självklart så ville vi ju åka denna och hoppa av vid hälften som dom tyckte så det gjorde vi. Men när vi närmade oss avstigningsplatsen så hände något så vi inte kom av i tid utan vi åkte vidare upp mot toppen.

Först fick vi nästan panik sen vrålskrattade vi.
Det började gunga mer och mer i liften och blåsten tog i. Det började bli otroligt kallt och kusligt. Tills slut var vi uppe på toppen och hoppar av, där blåser det kraftigt och snön yr. Inte en människa syntes till, inte ett skidspår, ingenting såg man mer en väldigt mycket snö! Jag såg en skylt med en pil på så vi visste vilket håll vi skulle mot. Det var en fruktansvärt obehaglig känsla där uppe, det kändes som döden på något konstigt vis....usch.

Vi tänkte att vi måste bara ner härifrån fort som tusan. Sikten var urkass och vi frös som tusan. Dock kom vi inte längre en ca 10 meter innan vi ramlade. Snön hade lagt sig i såna driver så vi körde fast direkt. När vi väl kom loss igen så blev det samma sak igen, fast denna gången ännu värre. Knädjupt med snö och jag kom knappt loss och dottern fastnade helt och slet som ett djur för att få loss sina skidor. Tills slut kunde hon få av sig skidorna och gå en bit istället. Efter mycket om och men så kom vi ner till slut.

Jag hann tänka många tankar innan vi var nere på "säker" mark igen. Fy fan vad vi var rädda där ett tag, men sen kände vi, att klarade vi detta klarar vi vad som helst ;-)

Då vi var fullständigt helt slut och som isbitar efter detta så gick vi in och fika och värmde oss.

Sen var vi tvungna att åka igen som tusan, innan det var dags att lämna tillbaka utrustningen. En mycket lyckad tripp med skräckslagen spänning.

På vägen hem (och på vägen dit) lyssnade vi självklart på markoolio och sjöng oss hesa.

Kramar Susanne

måndag 20 januari 2014

När man letar så finner man....


 Hej!

När man gräver i gömmorna kan man hitta fantastiska grejer. Jag älskar att rota i lådor och i gamla skåp. Jag hade turen att hitta dessa gamla vykort. Jag blev så tokglad som man bara kan bli när man finner fina fynd. Jag hade några ramar som direkt fick byta bild till dessa istället.

Tyvärr är kvaliten på mina bilder dålig, antingen för mörkt inne eller så kommer blixten och speglar sig ;) Men jag hoppas ni ser skönheten i dom ändå.


Nu blir det snart jympaträning.

Kram Susannetorsdag 16 januari 2014

Soffor


 Hej!

Nu var det ett tag sen igen som jag gjorde något inlägg. Men som jag sagt så många gånger förut så är det svårt att få tiden att räcka till. Därför är ju instagram så mycket smidigare. Man bara tar en bild med sin telefon och skriver någon rad om man har lust och sen är det klart. Vill ni följa mig där så tryck här .

Nu är det nytt år och man har lite nya projekt att se fram emot. Jag, eller vi då hade tänkt oss att köpa en nya soffa. Jag hatar våran för den är så ful. Den är i skinn och det är väl väldigt praktiskt med tanke på hundarna som ligger i den, men färgen är hemsk och den är sliten.

Nu tänkte jag be er om tips och hjälp och smak :) Jag vill helst ha en Howard soffa, tycker dom är såååå snygga!!!!

Denna är ju så fin, men nja det skulle inte funka med smutsiga tassar, eller?

 Denna kanske blir bättre då, eller är den för mörk?

Men här då! Här snackar perfekt färg :).....eller?

 Den övriga familjen lutar mer åt en divansoffa och denna är ju inte helt fel den heller, bra färg med, men nja jag vet inte. Vad säger ni?Eller ska jag satsa på skinn igen, det är ju väldigt praktiskt, men nje.......suck inte lätt detta. Snälla ni kan väl ge mig era tips och råd och framförallt eran åsikt :) Eller kanske en helt annan soffa som inte ens är med här.

Alla bilderna på sofforna är från Trademax.se

Ha en riktigt skön helg, själv ska jag jobba ;-)

Kramar Susanne