söndag 22 december 2013

Min pappa ♥

Idag för exakt en vecka sedan gick min pappa bort, 75 år och 5 månader. Han har varit sjuk ett par år nu och haft det riktigt besvärligt. Men trots all värk och allt som han har gått igenom, så har han kommit igen och kämpat på, och framförallt behållit sitt goda humör. Han älskade att dra fräckisar och när han själv tyckte att han sa något riktigt roligt lade han alltid till ett "hmande" ljud. Han log med hela ansiktet och skulle man inte skratta åt skämtet så tittade han alltid på en med sin speciella blick, och blinkande, och  han fick som han ville, ett skratt :)  Åh vad jag saknar ditt leende!


Dom sista åren så har jag emellanåt " tjatat " på pappa för jag ville så gärna att han skulle må bättre. Tex att han skulle äta lite mer, dricka ordentligt, träna sina armar, vara mycket ute m.m Detta tyckte han såklart var lite tjatigt men samtidigt så såg man att han tyckte om att man brydde sig. Varje gång jag "tjatade" sa han : - Ja, lilla gumman. Gud vad jag saknar att få höra: Ja, lilla gumman!

 
Så gott som varje dag kikade jag in till honom där han satt i sin lägenhet. Jag gick dit med mina vovvar som han tycket var så fina. Han matade dom med "gottgott" och genast hade han en hund i knät. Vi pratade en stund om både det ena och det andra och sen gick jag vidare på promenad. Men innan jag gick så fick han sin dagliga kram och han sa alltid " mmm" då. När kramen var klar så sa han: -Då ses vi i morgon va? Och samtidigt det där leendet, som bara pappa kan göra. Åh vad jag saknar dina kramar!

Denna veckan har varit den jobbigaste veckan i hela mitt liv. Jag är som i en bubbla, trög tänkt, darrig och illamående. Ögonen är förtorkade efter allt gråtande.Jag är helt tom, allt känns meningslöst på nåt vis. Jag älskar dig så mycket pappa ♥ saknaden är redan obeskrivlig. Men nu slipper du kämpa mer och nu kan du ligga på molnen och äta praliner och dricka rödvin. Och bara njuta av livet hur mycket du vill. Älskade älskade pappa, sov så gott ♥♥♥

Din dotter Susanne


17 kommentarer:

Anneli sa...

Beklagar sorgen.
Jag är lyckligt lottad att ha mina föräldrar i livet fortfarande.......

Ta hand om dig och de dina i julhelgen nu ,
Kram Anneli

Tinis vita hem sa...

Ledsamt att din far gått bort. Jag önskar dig krafter och en God Jul!
Tack för din julhälsning hos mig :)
Sköt om dig,
kram Tini

Annes vita rum sa...

Beklagar sorgen och sänder dig en kram

Ulle sa...

♥♥♥

Änglarum sa...

Hej Susanne!
Det var tråkigt att läsa så här i Juletider ♥ så fint du skriver och berättar om din kära far.

Önskar dig trots allt en God jul ♥ kram Jessica

Fröken Tindra sa...

Nej men usch vad tråkigt och ledsamt! Förstår din saknad.
Var rädd om dig!
Hoppas att du ändå kan få en någorlunda God Jul!
Kramar!

Rosor och ruiner sa...

Åh, så fint du skriver om din pappa! Så sorgligt att han inte finns mer, men i ditt hjärta och dina minnen lever han vidare...

Sänder en varm kram och en önskan om en god jul till dig!!

Jenny sa...

Hej Susanne,
Åh, jag beklagar sorgen. Vad fint du skriver om din käre pappa. Han kommer följa dig från sitt moln där han kan sitta o njuta, fri från värk.

Stor kram!

God Jul och Gott nytt år!

Jenny

STENLYCKA sa...

Beklagar sorgen kära vän.
Förstår att det känns jobbigt och tomt efter din älskade pappa och att din jul inte kommer att bli som vanligt.
Vill bara ge dig en stor varm julkram och önska dig allt gott!
Raina

Hanna sa...

stor kram

Hanna sa...

stor kram

Marias Hörna - Njut av livet ♥ sa...

Beklagar din djupa sorg. Vad fint du skrivit om din pappa.
Mitt i all sorg önskar jag dig ändå en fin jul.
Kram från Maria

Anonym sa...

Känner dig inte men tycker om din blogg och har saknat dig där.Känner med dig det är alltid jobbigt men det går över även om det tar tid och det gör det. Mamma gick bort för fjorton år sen vill ringa henne ändå ibland och fråga saker.Sänder styrkekramar till dig och din ängel. Katta

Rapport till Vänfors sa...

Så otroligt fint du skriver om din pappa Susanne. Förstår vad du gått igenom eftersom jag också mist min pappa även om det var många år sedan nu. Man tror man gått sönder för evigt och aldrig ska bli hel igen :(.
Men vet att det sakta sakta blir lättare även om den tanken känns långt borta just nu. Hoppas du tillsammans med dina nära och kära får ha en fin jul trots detta sorgliga som hänt.
En varm kram från mig.
Annika

Källeboda lantliv sa...

Å! så vackert skrivet ! förstår din saknad ...Men som en klok vän sa en gång till mig ...det är detta som är livet ...det går upp ibland å ner ibland ..man måste vara med å följa det ..det är detta som kallas livet !! ibland så är det hårt ..snyft !
styrke kramar till dig ! kram jeanette

Änglarna finns sa...

Åhh vännen, så fint skrivit om din pappa!
Han sitter säkert där i sin himmel, tittar ner på dej..och ler sitt leende!
Är 3 1/2 år sedan jag miste min pappa, och jag kan säga...att jag saknade honom igår!! Men men så är ju livet!
Önskar dej en fortsatt fin juldag!
Kramar om lite extra!!/Annika

Gunillasljusglimtar sa...

Åhh såå fint skrivet lilla du ♥ Rullar tårar på mina kinder,tänker så mycket på lilla mamma i samma stund ♥ Kram Gunilla