torsdag 22 juli 2010

Jordgubbssylt


God kväll!

Vad det är skönt med semester:) Bara få vara, inte bry sig om varken tid och rum. Först vill jag tacka för era goa kommentarer, man blir så glad av dom. Fast det hade varit kul att veta vem mer som tassar in här som inte kommenterar;)
I dag har jag gjort jordgubbssylt, så nu blir det lite tips!
Jag kokar inte min sylt längre, jag tycker det blir både godare och framförallt så mycket enklare att bara frysa in den.

Det enda man behöver är:

1 kg jordgubbar
ca 3 dl socker
1 påse fryspulver

Sen lägger jag gubbarna i matberedaren.

I med sockret....
och fryspulvret och blanda lite till. Häll upp i lagom stora burkar. Klart!

Det enda man ska tänka på är att det håller bara ca en vecka i kylskåp. Därför är det bra att frysa in i lagom stora burkar.
Detta går väldigt fort att göra och blir bara hälften så söligt i köket:) Det gillar jag!

Ha en fortsatt skön sommar:)
Kram Susanne










5 kommentarer:

Hannis sa...

Hello där!
Vad gott med egen jordgubbssylt.
Och det lät ju enkelt så det kanske jag ska prova.
Blev direkt sugen på pannkakor!

Hoppas att du får det fortsatt skönt.
Njut så mycket det går=))

Kram Hannis

Nyanser av vitt sa...

Hej Susanne,
Så enkelt :O) och så gott. Vi åt pannkaka med hemgjord sylt i förrgår men den hade grannen gjort...
Kul att du är med i min utlottning
Kram Agneta

Anonym sa...

Ha det gott semesterfiraren. Kanske vi skulle ta någon loppis framöver. Kram Barbro

Stina sa...

Så gott! Det verkar vara en superbra idé det där.:-) kram Stina

Lantligt i stan sa...

Så gott det ser ut! Ska nog testa detta. Hoppas du har det bra!
Kram Anki