onsdag 12 januari 2011


Hallojsan!

Nu har denna förkylning gett vika, jösses så glad jag blir:) Jag har varit på en promenad med vovvarna, så halt det var! Men så skönt att få komma ut och röra på sig igen:)

När jag var liten så hade min mamma en moster som inte hade några egna barn. Hon var en mycket speciell dam, hade så mycket grejer i hela huset så det var som gångar man fick gå i. Jag var rätt liten då men man minns ju en del ändå. Jag var fascinerad av alla grejer hon hade, men mest små plock som inte var av något större värde, men som lockade en liten tjej:) Hon hade en prylhylla med massa små små grejer i, där stod jag och tittade och ville ha ALLT. Små vaser med blommor på, fastnade jag mest för.

Hon hade även en möbel som jag skulle få när jag blev äldre. Det var ett bord och 6-8 stolar och en byrå med en spegel på. Allt var i ljusblå färg och jag var så lycklig för jag skulle få det:) Ni vet den där byrån med spegel var ju rena drömmen för en tjej.....

Så blev det att hon inte kunde ha alla stolarna hemma, antagligen så var det platsbrist, jag vet inte. Så jag fick 3 stolar före allt annat.....

Dessa stolarna var det. Jag fullständigt älskar dom fortfarande, fast nu är dom ju vita istället:) Problemet var ju att när jag fick dom så var jag fortfarande liten och hade ingen plats att ha dom, så dom fick stå ute i ladan.
Tyvärr så blev dom lite fuktskadade så sitsen blev förstörd, var typ av masonit som inte tål fukt. Men när jag flyttade hemifrån så fick jag äntligen plats för dom och då kunde gubben min fixa dom.

Det var ett mönster i sitsen och det gjorde gubben av och fixade till så dom blev bara så bra:) Precis som dom var innan fast lite bättre;)

Hur gick det med dom andra möblerna, undrar ni kanske?! Det är en sorglig historia:(

Det var så att av någon anledning så började det brinna i huset. Dom misstänkte visst någon mus som hade bitit sönder någon elledning. Med all den bråte som hon samlade på så brann allt ner till marken, som väl var så hann gamla mostern ta sig ut.

Men min fina byrå med spegel och mitt bord och mina stolar brann upp:(


Dom här små babyskjortorna har min mormor sytt. Dom hade jag och mina bröder på oss när vi var små. Så fina och så roligt minne, tycker jag.




Nu önskar jag er en fin dag!

Kram Susanne

18 kommentarer:

Vita små hjärtan sa...

Hej Vännen.
Vilken ledsam historia. Förstår att du är glad för stolarna, de var jättefina.
Kram Agnetha

Skogslyckan sa...

Men vad kul att du fick stolarna tidigare, annars hade de också brunnit upp. Tur att mostern hann ut...fy vad otäckt! Händig make har du också, det är aldrig fel!
Kram Pia

Rosor och Pioner sa...

Tur att du har tre vackra stolar att glädjas över och att mostern klarade sig. Bränder är hemskt.
Var rädd om maken.
Kram Susanne

vitadrömmarobusigabarn sa...

Hej vilka underbara stolar o tur att allt gick bra!vilken mysig blogg du har
kram Tina

A House With A View sa...

Usch så tråkigt med branden! Stolarna är jättefina. Så söta babyskjortor också :) Skönt att du blivit kvitt förkylningen, den har flyttat till mig, haha.

kraaam aka

Lantligt i smultronbacken sa...

Vad tråkigt att det blev förstört men ändå skönt att du ändå har två stolar kvar. Tänk vad många gamla hem det är som förstörs i bränder. Olyckligt!

Kram Teres

Anonym sa...

Ja tänk va saker det var i det huset, tänk om man fått rota där nu du:-D Det är så roligt att titta in här varje dag, och varje vecka upptäcker jag saker som jag oxå har här hemma, tänk att vi tycker så lika. Krya på dig nu och ha det gott Ulle

Malin sa...

Hej Vännen!!

Vilken spännande historia du berättar i dag! Och så mycket jag har missat under den senaste veckan.... Har varit på solsemester med familjen så det är en hel massa bloggande att ta igen =)Angående ditt golv så tycker jag som du, vitlasserat. Vi ska också fixa vardags rummet till våren, byta fönster måla och slipa golvet. Min önskan då är laserat golv, antingen i ljus grå eller vit. Men ja tror man måste slipa först för bästa resultat. Lycka till, ja ser fram emot att se resultatet!

Kramar Malin

Hanna sa...

skönt att du mår bättre.
Kram
Hanna

Uttan sa...

Men vilken tur att du hann få något av det och vilket elände med branden men Du har ju fina minnen kvar.
Så fint Du har gjort.Och sådan skjorta hade jag också nån liknande och jag undrar var dom är... nu fick Du Mej att undra över nått.

Kramar!

Viola sa...

Skönt att höra att du mår bättre, vilka vackra stolar och roligt att läsa historien bakom dem även om den oxå var sorglig, ha en skön kväll, KRAM

Lena sa...

Nu är tävlingen avslutad !
Kul att du ville vara med i min lilla utlottning.
Var det DU som vann??
Titta in och se efter.
http://lenahaga.blogg.se/2011/january/dragit-vinnaren-nu.html

Det vita dårhuset sa...

Heeej vännen!
förlåt att jag inte kommenterat ditt förra! Läste det men har inte hunnit skriva =(
Golvet ja..... Det var en som tyckte att du skulle lasera det mörkare vilket jag också tycker skulle vara skit snyggt.
Men du vet väl hur vit jag är ;)
Jag hade definitivt målat det vitt!!

Jag tog Melindas advice och målade hallgolvet grått och visst tar det bort mycket skit för ögat men njaaa. Är man vit så är man *fniss*. Nu blir det då vitt :))

I vardagsrummet har jag inga problem med det vita golvet men däremot köket.....Höva vad skitigt det blir :/

Ska bli riktigt roligt att se vad du gör med golvet!

Vad roligt att du mår bättre gumman!! Har inte ens hunnit vara på FB och önskat dig kryisar *skäms*

Ha en bra natt!
Kramar Erika

Maddes Drömhus sa...

Fyy vlken sorglig historia, att allt brann ner. Det var väl tur att din moster hann att ta sig ut! Det var ju jättefina grejer som du har, skjortorna var för söta:) Det är ju kul att ha såna minnen kvar. Önskar dig en härlig morgondag. I morgon bär det av till Ullared för min del:)

Varma kramisar Madde

STENLYCKA sa...

Godmorgon!
När man tittar ut genom fönstret hos mig idag så är allt vackert vitt,den där "färgen" som vi gillar att ha inomhus, dimma, rimfrost och snö har målat hela världen vit. Det är så vackert, precis så vackert som det är i ditt underbara hem.
Önskar dig en härlig Knutdag och har du inte dansat ut julen så är det dags.....
Nu skall jag gå ut i det vita och ta en morgonpromenad.
Kram Raina

Familjen Engelbrektsson,Johansson sa...

Hej var ett tag sedan jag var inne hos dig,fint du gjort.

Vita huset 28 sa...

Hej va tråkigt men bra att hon klarade sig o att du har dina stolar. De va ju jättefina.
Ha de gott
Kram Camilla

Anonym sa...

Så trist med brannen, godt det gikk bra med din
mammas moster.
Kjempefine stoler og babyskjortene var nydelige.
Ønsker deg en fortsatt fin torsdagskveld.
Klem Mio