måndag 10 januari 2011

Hjälp mig!!

Hej!!

Tack för omtanken mina kära bloggvänner;) Jag är bättre men inte bra! Vad gör man när man är sjuk? Jo planerar vad man vill få gjort och ändra på.

Vi har en längre tid diskuterat vad vi ska göra med vårt golv i Tv rummet. När vi flyttade hit så låg det en heltäckningsmatta som vi drog bort och under den låg detta parkett golv. Problemet är att det var ingen direkt lack alls på det, så det är fullt med vattenfläckar på det nu.

Så något måste vi göra!
Och då tänkte jag på ER;) Ni brukar ju ha så bra idèer och är så duktiga så tänkte ni skulle hjälpa mig:))))

Vi har en hel del förslag:
  1. Måla det med täckande färg, vit, grå eller vad?
  2. slipa och lacka om det?
  3. lägga ett helt nytt golv ovanpå?
  4. vitlasera det?
Just nu har jag vitlasera som favorit, men tror ni att vattenringarna försvinner eller snarare inte syns så tydligt? Eller måste man göra något innan med dom?

Eller kanske snyggare med heltäckande färg?

Nää hjälp mig nu, allt vad ni kan:)))))))))

Det ända man måste ta hänsyn till är att färgen stämmer överens med den öppna spisen. Den är av marmor och ser ut så här:

För väggarna kan man ju måla om, och det hade jag ändå tänkt göra vid tillfälle:)



Så snälla hjälp mig nu med tips! Vad hade ni gjort och vad tycker ni?

Ha en riktigt bra måndag!

Kram Susanne

17 kommentarer:

Lantligt i smultronbacken sa...

Ser att du sitter i samma sits som oss. Vi har i delar av vardagsrummet också ett gammalt parkettgolv med fläckar och fösöker hitta en bra lösning.

Vi funderade på att slipa och måla vitt tidigare men nu la vi in ett träfärgat golv även i andra delen av vardagsrummet samt hall och kök (alla rum går ihop i en öppen planlösning) så nu är vitt inte ett alternativ. Istället så kommer vi nog slipa ner det och lacka det så det ser nytt ut bara.

Vet några som har slipat och vitbetsat det och fläckar har kommit tillbaka. Så då gäller nog att göra det riktigt och höra vad man ska göra så det inte händer.

Hoppas du finner en lösning som passar ert hem. Jag kan faktiskt vara nöjd med våra trägolv då nästan allt annat är vitt.

Kram Teres

Hanna sa...

jag gillar ju vitt så det hade nog varit vad jag hade gjort.
Krya på dig.
kram
Hanna

Kristin sa...

Hej du och tack för kommentaren hos mig om vårt kök! Bänkskivan är en vanlig bänkskiva i massiv bok som vi har betsas med Osmo hårdvaxolja i färgen mörk ek. Färgen är jag jättenöjd med, men från början var vår bänkskiva oljad och pga detta så fäste inte vaxet så bra och därför har det liksom släppt på flera ställen så skivan ser skavd ut. Men har man en obehandlad träskiva från början, och inte oljad, så kan jag verkligen rekommendera både Osmo och själva färgen!
Hälsningar Kristin

Anonym sa...

Jeg liker også hvitt og vi har malt gulvene i 2. etasje hvite. Ville helst ha beiset dem, men gulvet var behandlet med et stoff som gjorde at vi måtte male.
Håper det går bedre med deg.
Så kjekt at du vil være med på min Give Away.
Lykke til.
Ønsker deg en fin mandag.
Stor godbedringsklem fra Mio

sylvia sa...

hei,
hadde jeg hatt sjansen med mine guv hadde det blitt hvite,
har en hvit trapp og hvit i gang og soveromgulv, jeg bare elsker det.
ha en fin kveld,
klem fra sylvia

Rosor och Pioner sa...

Skulle nog vitlasera golvet dessvärre tror jag att du måste slipa först då , inbillar mig att vatten ringarna kommer att synas igenom. Lättast är nog att måla det vitt.
Ha en fin kväll
Kram Susanne

mig & alice sa...

Vitalsering funkar nog inte då fläckarna tyvärr skulle slå igenom.

Däremot så försöker jag avråda alla jag kan (hahahah) att måla ett golv vitt. Jag har nämligen gjort det i vårt sovrum (gamla vardagsrummet) och ångrar mig fruktansvärt eftersom varenda litet hårstrå, sandkorn syns. Däremot så har jag målat de flesta andra rum i en ljust grå nyans, det ser nästan ut som vitt och man behöver inte städa varenda dag ;-).
Det är såklart om du älskar att svänga runt med dammsugaren så kan du ju använda vitt...annars skulle jag gå på den ljust gråa...eller ev. göra stora rutor på golvet.

Det var mitt lilla tips.
Ha det så gott.
Kraam
Melinda

♥ Villa Tretton ♥ sa...

Hej!
Första gången jag kikar in hos dig:)
Jag bara ääälskar vitt...skulle själv vilja ha vita golv här hemma så min röst faller på de:)
Lycka till!
Kram Susanne

Anonym sa...

tradigt att du är sjuk ..krya på dig ! jag hade nog målat golvet vitt...det gör väl inget om det lysre igenom lite ...det ska ju vara lite shabby...vi har målat flera av våra golv här ..fråga din färghandlare om bästa rådet ..lasyr kan nog också gå ...men fråga först ..ta mycket vita pigment i färgen fick säga till om extra mycket ..annars syntes det inte ..men det är snyggt med vita golv ..det har vi här ..lycka till ! kram jeanette.kallebodalantliv

Liza sa...

Jag hade målat det, annars måste ni nog slipa bort ringarna..
Tröttnar man ser kan man ju alltid lägga in nytt ovanpå!

Ha det fint!

Mvh Liza

Jenny sa...

Hej Susanne!
Hmm, vitt hade säkert varit snyggt men då får man nog städa ofta;) Grått som någon föreslog här ovan kanske kunde vara något? Eller att helt enkelt lägga in ett nytt trägolv?

Kul att du är med o tävlar hos mig!

Kraam Jenny

Vit som snö sa...

Vad kul att se helhetsbilder på rummet. Spisen är jättefin tycker jag och den kommer nog ännu mer till sin rätt om golvet blir ljusare...
Jag skulle säga täckande vitt golv... fast skräpet syns ganska bra då... Ljust grått är lite mindre avslöjande. Jag har ett vitoljat golv på övervåningen här och det har blivit lite fult tycker jag så jag funderar själv på att måla... Men, det är "lite" jobb;)
Hoppas ni kommer till ett beslut:) Lycka till!
Kram Cilla

Nyanser av vitt sa...

Slipa och betsa golvet med ett mörkt pigment i och måla alla väggar vita så blir det kanonfräscht. Mörka golv till vitt är ju så snyggt :O)
På vita golv (har själv det i köket) syns ALLT
Kramis och lycka till

Vita rosor och förgätmigej sa...

Tja, många här verkar rösta på helvita golv men jag tyckte inte att det blev bra när jag målade våra golv i kritvitt så vi bestämde oss för att ta en lite beige ton på det i stället. Nu syns inte precis allt och rummet blev lite varmare. Vi hade en mörkbrun parkett innan men fräste spår i golvet för att få det att se ut som ett massivt trägolv i stället. Blev huuuur bra som helst! Krya på dig och lycka till!

Kram/ Anna

Stina sa...

Jag skulle måla det grått. ;-) Kram Stina

Uttan sa...

Så svårt. Visst vitt är ju snyggt men vet i katten hur det blir i längden.Skulle slipa det och sedan ta hjälp av en färghandel om tips.
Vitlaserat eller??? svårt fall....hm...

Kramar!

Anneli sa...

Hejsan.

Vitt är snyggt...men mycket opraktiskt.
Grått låter fint, men jag tror att vi hade nog lagt ett nytt i alla fall.
Ett golv måste tåla så mycket så jag är inte säker på att färg sitter....

Lycka till och hoppas du visar det färdiga resultatet,
Kram Anneli.