lördag 7 september 2013

Zakynthos

Det var inte igår jag satte mig vid datorn. Jag har faktiskt varken haft lust, velat eller orkat. Men nu börjar hösten komma och jag tror att lusten då även infinner sig.

Jag och familjen har precis kommit hem efter en semestervecka på Zakynthos. Vi har inte varit i Grekland sedan 91 så det var verkligen på tiden!! Jag älskar Grekland på alla sätt, maten, vädret, havet, folket m.m Nu hoppas jag att det inte alls tar lika lång tid tills nästa gång jag kommer dit :) Så idag blir det bilder därifrån och jaaaaaa jag längtar redan tillbaks :(

Vi hade 30 meter till havet från hotellet. Här var det dock väldigt stenig strand men jag älskade att vara där ändå för jag var i princip helt själv där :)


Sen ungefär 100 meter från hotellet var det riktig sandstrand men då betydligt mer folk. Vi träffade inte på många svenskar utan det märktes att våra semestrar var över. Däremot var det destå fler tyskar och fransmän.


 

En dag tog vi en lång båttur för att se hur ön såg ut och för att komma till stränder som man inte kunde komma till utan via båt. Målet var ju självklart till smugglers wreck.

Här fick vi hoppa från båten och simma in till stranden. Det var stora vågor och jobbigt att simma, men sååå coolt!

 Sen åkte man förbi blue caves och man såg många småbåtar som åkte in i dom, häftigt!

  När vi närmade oss smugglers wreck så blev havet helt turkost. Det var så otroligt vackert så det går inte att beskriva.

 

Tyvärr så hade vi sån otur att det var för stora vågor så vi kunde aldrig stannat där som vi skulle gjort. Jag hade så gärna velat badat i det enormt turkosa vattnet.
 Det var en fantastisk upplevelse att få se allt dock var det den värsta båtresa jag gjort. Jag blev riktigt sjösjuk då det gungade som f_n.

Sen är Zakynthos känt för sina sköldpaddor caretta caretta. Enorma paddor som vi fick se när dom kom upp till ytan för att hämta syre. En spännande tur och coolt att få se dom i verkligheten.


Ha en riktigt mysig lördagskväll!

Kramar Susanne


3 kommentarer:

Anonym sa...

Härliga bilder och en underbar plats ni har besökt.
Välkommen tillbaka till bloggvärlden, kul att läsa om Er underbara resa.
Kram Birgitta

Anonym sa...

Zakyntos, gud vad mysigt!!!
kram
AC

Änglarna finns sa...

Underbara bilder, och jag håller verkligen med dej...!! Älskar också Grekland!
Vi har ju också nyss varit där..i Grekland alltså! Fast det vet du ju redan...fniss!
Önskar dej en God Natt! Kram Annika